Nieuws & Weblog

Audio bij de film The Life Ahead

  Monday 15 March 2021, 16:00
  Nieuws
Geluidsmixer Maurizio Argentieri vertrouwt op toekomstbestendige Metric Halo interfaces voor de veelgeprezen Sophia Loren-film, The Life Ahead.

Safety Harbor, Florida - Maart 2021:  In The Life Ahead speelt de gevierde actrice Sophia Loren een rol waarvan velen voorspellen dat het haar weer een Oscar zal opleveren. Critici hebben The Life Ahead geprezen als een van de beste films van het jaar.
De film heeft inmiddels talloze prijzen gewonnen. Een nominatie voor een Golden Globe in de categorie Best Foreign Language Film en een Golden Globe-overwinning voor Best Original Song van Dianne Warren en Laura Pausini. Filmliefhebbers zijn het erover eens: The Life Ahead bereikte een hoogtepunt in de Top 10 Netflix-streamingfilms in 37 landen. Onlangs hebben de Motion Pictures Sound Editors (MPSE) The Life Ahead genomineerd voor de 68e jaarlijkse Golden Reel Awards in de categorie Outstanding Achievement in Sound Editing - Foreign Language Feature. Veteraan sound designer en mixer Maurizio Argentieri heeft aan het project gewerkt vanaf de conceptie tot aan de uiteindelijke mix, inclusief on-set dialoogopnames met zijn vertrouwde, oerdegelijke, Metric Halo ULN-8 en 2882 interfaces.

"Het was een genot om met zo'n iconische actrice als Sophia Loren te werken", zegt Argentieri. "Ze was erg vriendelijk en ging welwillend in op verzoeken van de geluidsafdeling. Haar zoon, Edoardo Ponti, regisseerde de film en was echt een onderdeel van het geluidsteam. Edoardo's interesse en enthousiasme voor geluid was een bron van inspiratie. We ontwikkelden daardoor een vriendschap. Ik raakte betrokken bij The Life Ahead in de fase van de pre-productieplanning. Ik ging verder met het opnemen van geluid op de set, het ontwerpen van geluid in de postproductie, supervisie over de dialoogediting en de partituur en het maken van de uiteindelijke mix. "

Argentieri heeft zijn Metric Halo 2882 al twintig jaar in bezit. Metric Halo blijft hun apparatuur ondersteunen met periodieke updates om de interface hardware en firmware actueel te houden terwijl het audiocircuit jaar in jaar uit blijft presteren. Op zevenjarige leeftijd kreeg zijn Metric Halo ULN-8 onlangs zijn eerste hardware- en firmware-update en maakt nu, net als de 2882, gebruik van de nieuwste 3D-technologie van Metric Halo. Argentieri gebruikt de 2882 om zijn opstelling van Lectrosonics lavalier-microfoons op lijnniveau in te voeren en Shure Axient® Digital lavaliers via de digitale ingang in ULN8. Met Shure Axient Digital kan hij op afstand microfoonaanpassingen maken op de zenders. Dat bespaart in elke situatie tijd en moeite, maar is vooral handig gezien de sociale afstand die Covid-19 met zich meebrengt. Argentieri gebruikt de ULN-8 ook voor twee kanalen van Sennheiser MKH 80 microfoons die door twee kanalen van Manley buizenvoorversterkers lopen. De zes overige ULN-8 kanalen maken gebruik van Metric Halo's ultra-low noise microfoonvoorversterkers voor op maat gemaakte dubbel-MS microfoonopstellingen voor surround sound-sfeer en geluidseffecten.

"Met de MH Link-technologie van Metric Halo hebben de twee interfaces geen vertraging (latency) en verschijnen ze als één apparaat op mijn computer", zei Argentieri. "Waar andere engineers misschien een draagbare recorder gebruiken, geeft Metric Halo me in feite een draagbare studio en dat maakt een enorm verschil. De monitoringkwaliteit met de Metric Halo hoofdtelefoonvoorversterkers is uitstekend en geeft me de hele dag een prettige ervaring. Wat nog belangrijker is, ik kan alle tracks ruw opnemen, alle verwerkingsbeslissingen overlaten aan de postproductie, terwijl ik de tracks ook kan bewerken, mixen en masteren om een ​​ruwe stereomix te creëren die bij de dagopnames past. Tegenwoordig bekijken mensen over de hele wereld de dagopnames en ze beoordelen ze op allerlei apparaten. Van professionele monitoren tot smartphones. Bij het verwerken, mixen en masteren maakt hij gebruik van de ingebouwde DSP van Metric Halo. Daarmee kun je een compressie, equalizing en impact geven die de regisseur en andere besluitvormers verwachten van de uiteindelijke mix. Ik gebruik vaak zelfs wat Metric Halo HaloVerb om sfeer toe te voegen aan scènes die dit echt nodig hebben, zoals kerken. "

Cruciaal is dat Argentieri de Metric Halo DSP gebruikt om te bepalen of eventuele problemen met de lavalier-microfoons kunnen worden gecompenseerd tijdens de postproductie. "Het is een enorme kans om mensen niet gestrest te laten worden of tijd te verspillen aan het veranderen van dingen op de set die in de audio postproductie kunnen worden opgelost", zei hij. Lukt dat niet, dan kan hij een boomoperator fysieke aanpassing laten uit te voeren.

De Metric Halo set-up van Argentieri klinkt niet alleen fantastisch, maar hij is ook meer dan sterk genoeg om bestand te zijn tegen de ontberingen van het filmen op locatie. "Stof en vochtigheid gaan niet goed samen met elektronica", lacht hij. "Tijdens het filmen van The Life Ahead kwamen we vast te zitten in zwaar onweer. Normaal werk ik onder een pop-up dak, maar het regende zo hard dat het dak instortte! Alles werd daardoor drijfnat. Mijn computer overleefde het niet maar zowel de Metric Halo ULN-8 als de 2882 bleven werken. Ik verving de computer en nam de volgende dag audio op dezelfde set! "

Hij vervolgt: "Naast het bouwen van de allerbeste interfaces, houd ik van de mensen bij Metric Halo! Bij andere bedrijven: als je een probleem of vraag hebt, belt of e-mail je het bedrijf. Als ik met Metric Halo een probleem of vraag heb, bel of e-mail ik iemand. Concreet noem ik [mede-oprichter] BJ [Buchalter] of Jon [Stern]. Ze zijn erg aanwezig en verdienen hiervoor veel waardering. Ze hebben veel energie gestoken in het opbouwen van een Metric Halo-community. "

(Vertaald met Google Translate. Hier en daar aangepast)