Nieuws & Weblog

Helios importeur van Lake People

  Wednesday 16 February 2022, 16:19
  Nieuws

Het is met groot plezier dat we kunnen berichten per 1 februari  j.l. de vertegenwoordiging van het Duitse merk Lake People te hebben verworven. Fried Reim richtte het merk op in 1986 en maakt nog altijd deel uit van het ontwerpteam. De vestigingsplaats Konstanz ligt aan het Bodenmeer wat de merknaam verklaart.

Lake People hanteert de slogan: "Tools, not Toys", wat tekenend is voor hun ontwerpfilosofie. De producten zijn degelijk gebouwd, betrouwbaar en voldoen aan hoge specificaties. Om die reden wordt het merk toegepast in o.a. audiostudio's, radiostudio's, conferentiecentra, theaters en op luchthavens. Het bedrijf gaat er prat op alles in Duitsland te produceren en daarbij zoveel mogelijk Europese componenten te gebruiken.

Lake People produceert ook high-end producten voor de Hifi liefhebber onder de naam Violectric. Deze lijn wordt in Nederland gedistribueerd door Dune Blue.

Het leveringsprogramma van Lake People behelst zowel analoge- als digitale producten. Onder de analoge producten vallen hoofdtelefoonversterkers, microfoon pre-amps, splitting amps, balancing- en unbalancing amps. Digitale producten zijn o.a., AES/EBU splitters, word clock verdelers, DA converters en de bij velen bekende DAT RS 05 Digital Audio Tool.

We verwachten binnenkort een aantal Lake People producten op voorraad te hebben. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.