Nieuws & Weblog

PSI Audio en immersive 3D sound

  Wednesday 26 May 2021, 17:29
  Weblog
Het is altijd belangrijk om een luidsprekersysteem te hebben dat u een nauwkeurig beeld van het geluid geeft, maar misschien is dat nergens zo belangrijk als bij "immersive audio". De hele sonische structuur van 3D-geluid staat of valt met de accurate synergie tussen de verschillende luidsprekers die bij de weergave betrokken zijn. Met dat in het achterhoofd wordt het duidelijk waarom PSI Audio luidsprekers buitengewoon geschikt zijn voor deze taak, gezien de staat van dienst van de Zwitserse fabrikant op het gebied van precisie.
Immersive audio is overal
Er bestaat weinig twijfel over dat immersive sound de toekomst is van de audioproductie. Als geen ander, zullen immersive audioystemen de weergave waarschijnlijk tot steeds grotere hoogten uitbreiden. Formaten als Dolby Atmos, DTS:X of Auro 3D hebben hun intrede al gedaan in de home-entertainmentsector en zorgen voor verbazingwekkende ervaringen in de privé-luisterruimtes van mensen. Luidsprekerfabrikanten ontwikkelen speciale systemen om aan deze vraag te voldoen. PSI Audio doet dat niet - omdat het reguliere portfolio van de Zwitserse fabrikant al perfect geschikt is voor 3D-geluidstoepassingen.

Omring jezelf met goede dingen: PSI Audio
Bij het installeren van een immersive audio-installatie is de interactie tussen de verschillende luidsprekers van het grootste belang. Om een overtuigend geluidsbeeld te creëren, moeten alle betrokken luidsprekers precies hetzelfde klinken en een strikte fasecoherentie bieden, anders wordt het beeld wazig en vertroebeld. PSI Audio heeft er altijd alles aan gedaan om met elk model een zo nauwkeurig mogelijk geluid te creëren. Dit betekent dat, welke modellen uit de PSI Audio reeks ook worden gekozen voor een opstelling, de luidsprekers altijd perfect zullen uitlijnen en één homogeen, gelijkmatig geluidsbeeld zullen creëren. Elk virtueel object wordt duidelijk identificeerbaar en kan onmiddellijk worden gelokaliseerd. Het geluid wordt duidelijker gemodelleerd, details zijn gemakkelijk waarneembaar en het hele beeld ziet er gewoon natuurlijk en organisch uit. En omdat er geen DSP's aan te pas komen, is er ook geen vertraging, waardoor PSI Audio-luidsprekers perfect zijn voor postproductie.

Een volledig gamma om uit te kiezen
Met een geschiedenis van meer dan 40 jaar biedt PSI Audio een uitgebreide reeks goed ontwikkelde precisieluidsprekers die met ervaring zijn geperfectioneerd. Dankzij de PSI Audio-benadering van het ontwerpen van de sonische signatuur van de luidsprekers, spreken ze allemaal één coherente akoestische taal. Het is absoluut mogelijk om monitorluidsprekers van elk formaat te mixen en matchen in één enkel immersive audiosysteem en toch adembenemend realistische sonische structuren te bereiken. Twee 3-weg luidsprekers A25-M voor links- en rechtsvoor, een A23-M voor het midden, twee A21-M als surrounds en A14-M Broadcast gemonteerd aan het plafond - vrij combineren werkt prima bij PSI Audio. De kleine A14-M Broadcast lijkt bijzonder geschikt voor immersive audiotoepassingen omdat hij wordt geleverd met stevige beugels die montage aan het plafond gemakkelijk maken. Soortgelijke beugels kunnen echter ook voor de grotere modellen worden besteld, zodat werkelijk elke combinatie mogelijk is om tot de perfecte oplossing te komen. Voor de speciale eisen die aan middenluidsprekers worden gesteld, biedt PSI Audio de A214-M, met dezelfde sonische structuur in een luidsprekeropstelling die geschikt is voor de middenpositie.

Zwitserse precisie immersive audio in de praktijk
Het zou gemakkelijk zijn om alleen maar te beweren dat PSI Audio-luidsprekers prima werken voor immersive audio-opstellingen, maar daden zeggen meer dan woorden. Een aantal grote studio's hebben hun immersive audio-faciliteiten al uitgerust met PSI Audio-systemen: de Universität für Musik HEM in Genève, bijvoorbeeld, heeft een 30.1 Ambisonic opgebouwd. De Hogeschool voor de Kunsten ZHdK in Zürich beschikt over een Dolby Atmos systeem. Het Montreux Jazz Heritage Lab II gebruikt PSI Audio voor zijn eigen 30.2 immersieve audio-installatie voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden, net als Illusonic in Uster. De in Uhwiesen gevestigde commerciële studio CRstudio gebruikt de Zwitserse precisiemonitoren voor een gecombineerd Auro 3D / Dolby Atmos ontwerp. Overal waar immersive audio nauwkeurig en betrouwbaar moet zijn, zijn de oplossingen van PSI Audio de juiste keuze.

Individuele oplossingen voor individuele projecten
Immersive audio setups zijn zeer individuele, op maat gemaakte systemen, vooral met de mogelijkheid om elke luidspreker uit het monitor assortiment te mixen. PSI Audio is u graag van dienst bij individuele projecten en helpt u de perfecte opstelling voor de betreffende toepassing te bouwen. Geïnteresseerden kunnen gewoon contact opnemen via de lokale distributeur.

Uit het Engels vertaald met DeepL