Akoestiek oplossingen voor openbare ruimtes

U bent zich er meestal niet van bewust maar elk moment van de dag heeft u te maken met akoestiek. Telkens wanneer u een andere ruimte betreedt verandert de akoestiek om u heen. Uw hersenen compenseren dit verschil waardoor die verandering u doorgaans niet direct opvalt. Tenzij het verschil erg groot is. Denkt u maar eens aan de keer dat u die kerk binnen ging. Buiten was er nauwelijks sprake van reflecties en klonk alles rustig en "droog", eenmaal binnen werd u geconfronteerd met een overmatig galmtijd en nam de spraakverstaanbaarheid plotsklaps sterk af. In de meeste gevallen neemt u de akoestiek voor lief, zonder er bij na te denken. Dat wil zeggen, tot het moment dat de het uw functioneren in de weg gaat zitten.

Op het werk
Ook op uw werk heeft u te maken met akoestiek U wordt bijvoorbeeld gestoord door het geluidniveau dat uw collega's produceren. Ten einde een telefoongesprek te kunnen voeren of een brief te kunnen schrijven dient u zich extra te concentreren. Die extra inspanning zorgt ervoor dat u sneller vermoeid raakt.

In de sportzaal
Een "hot topic" is geluidoverlast in sportzalen. Gebleken is dat zowel instructeurs als leerlingen gehoorschade oplopen door een overmaat aan geluidreflectie. Gemeente-instellingen en zaaleigenaren beraden zich want de gevolgen zullen niet uitblijven.

Tijd om in beweging te komen
Wanneer akoestiek u in de weg zit en het de kwaliteit van uw werk nadelig beïnvloedt is het tijd om in actie te komen. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om de akoestische eigenschappen van een ruimte te verbeteren. Met een beperkte investering bereikt u vaak al een indrukwekkend resultaat.

De juiste partner
Helios heeft zowel de kennis als de producten om de akoestiek in uw ruimte significant te verbeteren. Wij bieden u een voor Nederland uniek pakket aan adviezen en oplossingen. Tegen uiterst concurrerende prijzen. Daarbij hebben we niet alleen oog voor het klankmatige resultaat, we houden ook rekening met de esthetische aspecten van de aanpassing en met de brandveiligheid. In veel gevallen kan een akoestische aanpassing in de bestaande ruimte worden gerealiseerd zonder tussenkomst van een aannemer.

Het resultaat
Kenmerkend voor de akoestiekverbeteringen die we de laatste jaren hebben mogen uitvoeren zijn de positieve reacties van de betrokkenen. Neem nu de sportleraar die z'n of haar gehoor spaart, de telefonist(e) die aan het eind van de dag minder vermoeid is; of de particulier die eindelijk echt geniet van de muziek in zijn of haar huiskamer.

Geïnteresseerd?
Neem dan eens contact met ons op. We praten graag met u verder.